“Uluslararası Eğitim Teknolojileri Sempozyumu” Sivas’ta başladı  
“Uluslararası Eğitim Teknolojileri Sempozyumu” Sivas’ta başladı

“Uluslararası Eğitim Teknolojileri Sempozyumu” Sivas’ta başladı

Millî Eğitim Bakanlığı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin işbirliği ile düzenlenen “Uluslararası Eğitim Teknolojileri Sempozyumu”nun açılışı Sivas´ta gerçekleşti.

“Uluslararası Eğitim Teknolojileri Sempozyumu” Sivas’ta başladı

Sempozyumun açılışına Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta, Eğitimde FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) başta olmak üzere Millî Eğitim Bakanlığının projelerini anlatan kısa bir tanıtım filmi gösterildi.

 

“Teknoloji kullanımında değerlerimize sahip çıkarak hareket etmeliyiz”

Açılışta konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, bir milyon öğretmen ve 17.5 milyon öğrenciyle yeni eğitim-öğretim yılına başladıklarını belirterek öğretmenin ihmal edildiği sistemde eğitimi yükseltmenin mümkün olamayacağına dikkat çekti.

 

Özellikle OECD ülkelerinde eğitime yapılan yatırımların yüzde 40’ının öğretmenler için yapıldığını söyleyen Büyük şöyle konuştu: “Bakanlık olarak çok şey yaptık ve yapılanlara sahip çıkacağız. Şimdi, sorgulayan, tartışan bir öğrenci kitlesiyle karşı karşıyayız. Benim dönemimde bilginin kaynağı öğretmendi. Şimdi ise bilginin kaynağı çok çeşitlendi. Bilginin sürekli yenilendiğini ve değiştiğini görüyoruz. Eğitim Teknolojilerinin doğru kullanılması çok önemli. Öğretmenler burada yönetici ve yönlendirici konumundadır. Teknoloji kullanımında değerlerimize sahip çıkarak hareket etmeliyiz. Kitaptan, kalemden, kâğıttan uzaklaştık.  Teknoloji kullanımını doğru hale getirmezsek bizi tehlike bekliyor.”

 

"Çocuklarımızı kendi çağlarına göre yetiştirmeliyiz"

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı da konuşmasında, öncelikle sempozyumu yapmaktaki hedeflerinin Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte çalışarak eğitime katkı sağlamak ve bu alanda yapılacak çalışmalara ön ayak olmak olduğunu söyledi. Tırnakçı, bakanlık olarak teknolojiye yatırım yaptıklarını, bunları geleceğin neslini yetiştirmek adına gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Oyun sektörü dünyadaki en önemli pazar haline geldi. Türkiye’de de 77 milyon mobil internet abonesi var. Bu da teknolojinin hayatımızın her alanına girdiğini gösteriyor. Hindistan’da yılda 140 bin mühendis yetişiyor. Toplam ihracatlarının yüzde 20’si yazılım kaleminden geliyor. İşte bizim ulaşmak istediğimiz nokta budur. Biz de ülkemizin bütün dersliklerine etkileşimli tahta ve internet alt yapısı ulaştırmaya çalışıyoruz. 5. sınıftan başlayarak kodlama dersini müfredatımıza ekledik. Çocuklarımızı kendi günümüze göre değil kendi çağlarına göre yetiştirmeliyiz. Sempozyum da bu çabanın küçük bir adımıdır.”

 

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Âlim Yıldız ise, eğitimin dünyanın geleceği olduğunu belirterek, “Ancak eğitimle dünyayı inşa edebiliriz. Gelişmelere ayak uyduramayanlar geride kalır. Çocuklarımızı çağlarına göre yetiştirmeliyiz.” diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.