Bakan Avcı, Türkiye´nin ilk Göç Okulu´nu eğitime açtı  
Bakan Avcı, Türkiye´nin ilk Göç Okulu´nu eğitime açtı

Bakan Avcı, Türkiye´nin ilk Göç Okulu´nu eğitime açtı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  Anadolu Üniversitesi, Millî Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye´deki ilk uygulamalı Göç Okulu´nu eğitime açtı. 

Bakan Avcı, Türkiye´nin ilk Göç Okulu´nu eğitime açtı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şanlıurfa´dan Eskişehir´in Alpu ilçesine gelerek yaklaşık 2 bin 500 çadırda kalan geçici tarım işçilerine ve çocuklarına eğitim verecek Göç Okulu´nu eğitime açtı.

Bakan Avcı, Alpu Mevsimlik Tarım İşçileri Yerleşkesi´nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Göç Okulu projesinin sadece geçici tarım işçilerinin çocuklarına değil aynı zamanda yetişkinlere yönelik de hizmet vermek için planlandığını söyledi.

Okulun ve projenin çocuklara önemli katkı sağlayacağını ifade eden Bakan Avcı şöyle konuştu: "Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu proje şüphesiz buradaki kardeşlerimize hizmet için yapıldı ama asıl biz buradan çok şey öğreneceğiz. En başta çok farklı kamu kuruluşlarının ahenk içinde birlikte ne güzel işler yapabileceklerinin bir örneğini gerçekleştireceğiz. Türkiye, mevsimlik işçiler konusunda büyük nüfusa sahip. Bu kardeşlerimize götürebildiğimiz hizmetler maalesef sınırlı ama böyle projelerle biz hem kendi eksikliklerimizi göreceğiz hem de bu hizmetleri zaman içinde nasıl daha yaygın ve daha etkili kılabiliriz, bunun alıştırmalarını da böyle projelerle yapacağız. Bu proje o yüzden size olduğu kadar bize de hizmet edecek. Biz burada size hizmet etmenin bir başka yönünü öğrenmiş olacağız."

 

"Bu projeleri daha etkin ve daha yaygın hale getireceğiz"

Bakan Avcı, mevsimlik işçilerin hangi şartlarda çalıştıklarını Alpu ilçesinde yaşayanların yakından bildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye´de pek çok yerde güç koşullarda çalışıyorlar. Emekleriniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ama bunun karşılığını yeterince verebiliyor muyuz? Hayır veremiyoruz. Bunun da farkındayız. Bu projenin en önde gelen amacı farkındalık oluşturmak. Önce kendimiz, sonra kamu kuruluşları, daha sonra da genel kamuoyu için bir farkındalık oluşturma imkanı sunacak. İnşallah Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı´nı işin içine katarak bu projeleri daha etkin ve daha yaygın hale getireceğiz. Onun hepimizin el birliğiyle bu projeye destek olması gerekiyor."

Şanlıurfa´dan gelen geçici tarım işçilerine seslenen Bakan Avcı: "Burada bulunan kardeşlerimizin özellikle çocukları buraya göndermek için teşvik etme konusunda olumlu adımlar atacaklarına inanıyorum. Çocuklarımızı lütfen özellikle kızlarımızı bu imkanlardan mahrum etmeyelim. Hanım kardeşlerimizin ne kadar zor şartlarda hem çalıştıklarını hem de ev hizmetlerini gördüklerini biliyoruz. Dolayısıyla hanım kardeşlerimize de bu imkanlardan mümkün olduğu kadar faydalanmaları için özellikle beylerin daha anlayışlı olacaklarına inanıyorum. Bu proje hepimize bir şeyler öğretecek. Bize bu tür çalışmaları nasıl daha etkili kılabileceğimizi de öğretecek."

Bakan Avcı, Manisa´daki trafik kazasında hayatını 15 tarım işçisine Allah´tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve beraberindekiler tarım işçileri ile birlikte iftar yaptı, çocuklara defter, kitap ve kalem dağıttı.

Törene, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın yanı sıra eşi Semra Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve protokol üyeleri ile çok sayıda geçici tarım işçisi katıldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.