Bakan Yılmaz ve Bakan Eroğlu fidan dikti  
Bakan Yılmaz ve Bakan Eroğlu fidan dikti

Bakan Yılmaz ve Bakan Eroğlu fidan dikti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında fidan dikim törenine katıldı.  

Bakan Yılmaz ve Bakan Eroğlu fidan dikti

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz törende yaptığı konuşmada her bir öğrenci için bir fidan dikilmesi projesini hayata geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu´na teşekkür etti. Sağlıklı nesiller için sağlıklı bir çevre gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Ormanlarımıza sahip çıkmak ve çoğaltmak herkesin ülkesi için yapması gereken vazifelerdir. Yaşanabilir bir çevreye sahip olmanın yegane yolu, doğaya dost olmaktan geçiyor." dedi.

 

Şehirler modernleştikçe, binalar yükseldikçe, çocukların toprağa ve ağaca olan ihtiyacının daha da arttığına vurgu yapan Yılmaz, "Öğrencilerin doğa ile iç içe bir yaşam sürmeleri ve sağlıklı bireyler olarak toplumsal yaşama katılmaları bizim için önemli." ifadesini kullandı. Fidan dikim çalışmaları ile çocuklara ağaç sevgisini de küçük yaşlardan itibaren kazandırmak istediklerini vurgulayan Yılmaz, çevre bilincini geliştirmek için gerekli kazanımların ilkokul 1. sınıftan, lise son sınıfa kadar bulunduğunu anlattı. Yılmaz, "Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılarsak, taibatın da bir ruhu olduğunu hissettirsek, gelecek nesillerin tabiatla bütünleşmesine vesile olursak geleceğimiz daha aydınlık olacaktır. Orman alanlarının tahrip edildiği, yerleşime açıldığı yönündeki kavram doğru değildir. Orman alanları artmaktadır." diye konuştu.

 

"Eğitim her şeyden önemli"

Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Yılmaz, OECD ülkeleri arasında yapılan ankette en fazla öğretmen olmak isteyenlerin Türkiye´den çıktığını aktardı. Bakan Yılmaz, Ankara´da yapımına başlanan bin dersliğin arsasının Orman ve Su İşleri Bakanlığından alındığını ifade ederek, "Orman hayattır, orman her şeydir ama onu da gelecek nesillere aktaracak olan eğitimdir. Eğitim daha önemlidir sağlıktan, ormandan, enerjiden, ekonomiden." değerlendirmesini yaptı. Programın yapıldığı ortaokulda derslik başına düşen öğrenci sayısının 19 olduğunu aktaran Yılmaz, bazen bu verilere rastlanmadığı yönünde yazılar yazıldığını belirterek, "Gelsin işte. Hasan Polatkan Ortaokulu´na gelsin derslik başına ne kadar öğrenci düşüyor görsün." diye konuştu.

 

Öğrencileri teknoloji ile buluşturmak için FATİH Projesi´ni hayata geçirdiklerini anımsatan Yılmaz, şöyle konuştu: "TBMM´de oylaması yapılacak kanunda da MEB´e devredilecek akıllı tahtalar, tablet bilgisayarları vergiden istisna tuttuk. O da yasalaştıktan sonra göreceksiniz bir yılda bu alanda alacağımız mesafe geçmiş 6 yılda aldığımız mesafenin de önüne çıkacak. Evlatlarımızı bilgi otoyoluna ulaştırmak istiyoruz."

 

Yılmaz, okul öncesi eğitimde yapılan çalışmalara da değinerek, şu bilgileri verdi: "Evlatlarımızın bir yıl okul öncesi eğitim almalarını istiyoruz. Ama daha sonra 2 yıl, daha da sonra 3 yıl okul öncesi eğitimi almalarını istiyoruz." dedi. İkili eğitime son verilmesi için derslik ihtiyacının 58 bin olduğunu anımsatan Yılmaz, "45 bin derslik de yapılıyor, yolda. Bunlar bittiğinde arada çok az bir fark kalacak." Konuşmaların ardından Bakanlar Eroğlu ve Yılmaz, sınıfları gezdi, okulun bahçesine öğrencilerle fidan dikti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.