BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınav sonuçları açıklandı.  

BASIN AÇIKLAMASI

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir.
 
Öğrenciler, sonuç sayfasından merkezi sınav puanlarını ve Türkiye/İl geneli yüzdelik dilimlerini öğrenebileceklerdir. Sınava başvuran 1 milyon 9 bin 260 öğrenciden 971 bin 657’si sınava girmiştir. 112 öğrenciye evde, 4 öğrenciye ise hastanede sınav hizmeti verilmiştir.
 
Sınava giren öğrencilerin yerleştirme işlemleri için merkezi sınav puanı hesaplanmış ve yayımlanmıştır. Öğrencilerin tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili bilgilendirmeler tercih ve yerleştirme kılavuzunda yayımlanacaktır. Tercihlerin alınmasında hem bu sınav sonuçlarına göre öğrenci alan sınavlı okul tercihleri hem de yerel yerleştirme tercihleri birlikte alınacaktır. Öğrencilerimizin sınavla öğrenci alacak okullar için tercihlerini yüzdelik dilimlerini dikkate alarak yapması önerilmektedir.
 
Sınav sonuçlarına ilişkin istatistiksel analizler daha sonra yayımlanacaktır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.