EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI EĞİTİM ENSTİTÜSÜ MÜTEVELLİ HEYETİ İSTANBUL'DA TOPLANIYOR  
EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI EĞİTİM ENSTİTÜSÜ MÜTEVELLİ HEYETİ İSTANBUL'DA TOPLANIYOR

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ TEŞKİLATI EĞİTİM ENSTİTÜSÜ MÜTEVELLİ HEYETİ İSTANBUL'DA TOPLANIYOR

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ev sahipliğinde Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü (EİTEE) 4. Mütevelli Heyeti Toplantısı, 4-5 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Toplantıya Türkiye'nin yanı sıra Ekonomik İş Birliği Teşkilatı üyesi olan Pakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan ve İran ile gözlemci üye ülke olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eğitim bakanları/ülke temsilcileri katılacak.
 
Son yıllarda Türkiye'nin desteğiyle ön plana çıkan Ekonomik İş Birliği Teşkilatı, yapılan çalışmalarla üye ülkelerin ortak kültürel ve tarihî bağlarını göz önünde bulundurarak ülkeler arasında iş birliğinin geliştirilmesini amaçlıyor.
 
Bu amaç doğrultusunda programın ilk gününde Yüksek Düzeyli Uzmanlar Grubu Toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantının ardından Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ev sahipliğinde gala yemeği düzenlenecek. Galaya Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü, YÖK temsilcileri ile Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerine yönelik çalışmaları bulunan devlet ve vakıf üniversitelerin rektörleri de katılacak.
 
Programın ikinci gününde ise Eğitim Enstitüsünün 4. Mütevelli Heyet Toplantısı gerçekleştirilecek.
 
2012 yılında Ankara'da gerçekleştirilen EİT Eğitim Enstitüsü 1. Mütevelli Heyeti Toplantısı ile üye ülkeler arasında eğitim iş birliği süreci başlatılırken 2017 yılında İstanbul'da düzenlenen 2. Mütevelli Heyeti Toplantısı sonrasında ise enstitünün çalışmaları hız kazandı.
 
2020 yılında Covid 19 pandemisi nedeniyle çevrim içi yapılan 3. Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda eğitim iş birliğinin daha da güçlendirilmesi amacıyla yeni kararlar alındı.
 
4. Mütevelli Heyet Toplantısı'nda ise yapılan çalışmalar gözden geçirilerek EİT Eğitim Enstitüsünün faaliyetlerine ilişkin istişarelerde bulunulacak.
 
EİT Eğitim Enstitüsünün iki yıllık raporunun değerlendirileceği toplantıda ayrıca üye ülkeler arasında eğitim alanında bilgi ve deneyim paylaşımı ile teknoloji transferinin artırılması ve insan kaynağının güçlenmesi için yapılacak iş birliği konuları ele alınacak.
 
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Türkiye'de yürütülen eğitim politikalarına ilişkin konuşma yapacağı toplantıda, üye ülkelerin temsilcileri de ülkelerinin eğitim politikalarına dair birer sunum yapacak. 
 
EİT Eğitim Enstitüsü programında üye ülkelerin eğitim bakanları arasında ikili görüşmeler de gerçekleştirilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.