Erdem, Erzincan’da Öğrenci Merkezi açılışına katıldı  
Erdem, Erzincan’da Öğrenci Merkezi açılışına katıldı

Erdem, Erzincan’da Öğrenci Merkezi açılışına katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Erzincan’da Öğrenci Merkezi açılışına katıldı.

Erdem, Erzincan’da Öğrenci Merkezi açılışına katıldı

Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 2002 yılından bu yana eğitimde çok ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini, 15 yılda, 80 yılda yapılan derslikten fazlasını bu ülkeye kazandırdıklarını ve 300 bin yeni derslik yaptıklarını ifade etti.

 

480 bin öğretmen varken 550 bin yeni öğretmen atadıklarını da ifade eden Erdem, eğitim oranlarını yüzde 100 yapmak adına uğraştıklarını belirtti. Erdem programda yaptığı konuşmada, "Bugün eğitim adına konan bir taş, bir tuğla, bir yapının açılışında beraberiz. Devletimiz eğitim adına yapılacak her türlü katkıya verdiği önemi, hayırseverlere, vakıflara bu yapmış oldukları hizmetlere verdiği önemin bir nişanesi bu toplantı programı. 2002’den bu yana eğitimde ülkemizde çok ciddi gelişmeler oldu. Ondan öncede eğitime çok büyük hizmetler yapıldı cumhuriyetten bu yana. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bu ülkede ki kazanımlarının üzerine yenilerini koymak adına büyük gayretler sarf ettiler. 15 yılda, 80 yılda yapılan derslikten fazlasını bu ülkeye kazandırdık. 300 bin yeni derslik yaptık. 480 bin öğretmen vardı, 550 bin yeni öğretmen atadık. Okullarımızın bütün sınıflarını okul öncesi dahil akıllı tahtalarla süsledik ve öğrencilerimize son ihale çalışmalar yapılıyor, 11 bin öğrenciye tablet bilgisayar da vermeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar 2 milyona yakın öğrencimize verdik. Bununla da kalmadı başta kız çocuklarımız ve eğitime erişimin sıkıntılı olduğu bölgelerde şartlı eğitim desteği sayesinde kız çocukları ve erkek çocuklarına ilkokul ve ortaokulda yüzde 98-99 eğitim oranlarına geldik. 12 yıllık eğitim ile birlikte lisede de yüzde 87’lerde bunu yüzde 100 yapmak adına uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Öğrenci Merkezi’nin açılışını yaptı. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.