İlkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin e-kayıtları tamamlandı  
İlkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin e-kayıtları tamamlandı

İlkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin e-kayıtları tamamlandı

2015-2016 eğitim öğretim yılı için resmi ilkokulların birinci sınıflarına ve bütün ortaokulların beşinci sınıflarına öğrenci kayıtları, e-okul üzerinden tamamlandı.

İlkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin e-kayıtları tamamlandı

Buna göre, öğrencilerin herhangi bir başvurusu olmadan MERNİS adres bilgileri esas alınarak, ikametgâhlara en uygun okula yapılan e-kayıt bilgilerine, "http://www.meb.gov.tr" internet adresindeki e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden ulaşılabilecek.

Herhangi bir nedenle hiç bir okula kaydı yapılmamış öğrencilerin velileri, öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe millî eğitim müdürlüğü yetkililerini bilgilendirecek.

Özel okullara, konservatuvarlara ve imam hatip ortaokullarına adrese dayalı kayıt işlemi yapılamadığından,  e-okulda 2015-2016 dönemi açıldığında, çocuklarını bu okullara kaydettirmek isteyen velilerin doğrudan başvurmaları yeterli olacak. Bu okulların yöneticileri, velilere gerekli kolaylıkları sağlayarak kayıt veya nakil işlemlerini gerçekleştirecek.

 

Okul öncesi eğitim kurumuna kayıtlar

Okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtlarda ise e-okul sisteminde kayıt bölgesi belirleme zorunluluğu bulunmuyor. E-okul sistemi üzerinde kayıt bölgesi belirleyen il veya ilçelerde 30 Eylül 2015 itibarıyla 54-65 aylık çocukların kayıtları sistem üzerinden ilgili okulun kaydına aktarılıyor. Kayıt bölgesi belirlememiş il ve ilçelerde okul öncesi eğitime kayıtlar ise velilerin okul müdürlüğüne müracaatı ile yapılıyor. 

Tüm çocukların en az bir yıl okul öncesi eğitim almış olarak ilkokul birinci sınıfa başlamalarını sağlamak amacıyla öncelikle çocukların okul öncesi eğitim kurumlarına kaydedilmesi sağlanacak. Bu çocukların eğitim talebi karşılandıktan sonra daha küçük yaşlardaki çocukların kaydı da yapılabilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.