Ulusal Eğitim Araştırmaları Öğretmenler Sempozyumu başlıyor  
Ulusal Eğitim Araştırmaları Öğretmenler Sempozyumu başlıyor

Ulusal Eğitim Araştırmaları Öğretmenler Sempozyumu başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan bütün branş öğretmenleri ile diğer okullarda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi ve Arapça öğretmenlerine yönelik “Eğitim Konulu Bilimsel Araştırmalar Etkinliği” projesi başlatılacak.  

Ulusal Eğitim Araştırmaları Öğretmenler Sempozyumu başlıyor

Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine, eğitim alanında karşılaşılan sorunların tespiti ve çözüm önerileri geliştirmelerine, akademik çalışmalardan elde ettikleri bilgi ve tecrübelerin paylaşımına katkı sağlamak amacıyla, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan branş öğretmenleri ile diğer okullarda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi ve Arapça öğretmenlerine yönelik, 13 Mart tarihi itibarıyla “Eğitim Konulu Bilimsel Araştırmalar Etkinliği” projesi başlatılacak.
 
Projeyle, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün politika ve stratejilerine katkı sağlayacak araştırmalara destek olmak, din öğretimine yönelik ihtiyaç ve beklentileri karşılamak üzere araştırma, planlama ve geliştirme çalışmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor. İmam hatip okullarında görev yapan 83 bin 798 öğretmen ve yönetici ile imam hatip okulları dışındaki kurumlarda görev yapan 24 bin 338 din kültürü ve ahlak bilgisi ve Arapça öğretmenine yönelik başlatılacak projeye çeşitli araştırma önerileriyle katılım sağlanıyor. Bu kapsamda; öğrencilerin devam-devamsızlık nedenlerini etkileyen faktörler, insanî ve temel demokratik değer algıları, okuma alışkanlıkları, akademik başarı düzeylerini etkileyen faktörler, din, ahlak ve değerler alanı seçmeli dersleri, meslek dersleri ile diğer derslere karşı tutumları, sığınmacı çocukların eğitime uyum süreçlerinin değerlendirilmesi gibi konular ele alınacak.
 
Ayrıca, imam hatip meslek dersleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitaplarının değerlendirilmesi konularında “araştırma önerileri” hazırlandı. Oluşturulan komisyon tarafından tüm araştırma önerileri incelenerek 106 öğretmen ve 61 “araştırma önerisi” başarılı bulundu. Bilim kurulu değerlendirmesi sonucunda 48 öğretmenin katılım sağladığı 37 araştırma, bilimsel değer açısından uygun görülerek 9-10 Mart tarihleri arasında yapılacak “Ulusal Eğitim Araştırmaları Öğretmenler Sempozyumunda” bildiri olarak sunulacak.
 
Ayrıntılara ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.